Velkommen til naturen

Socialt ansvar

Resirkulerte fibre

Norrøna ønsker bruke så mye resirkulert stoff og materiale som mulig, så lenge det ikke går på bekostning av slitestyrke og lang levetid på produktene. Vi saumfarer markedet kontinuerlig etter resirkulerte fibre av høy kvalitet, og jobber tett med leverandører for å stadig øke andelen resirkulerte fibre. Vi produserte vår første resirkulerte fleece-jakke for over ti år siden, og du kan lese mer om vår vei mot 100 % i 2020 i vår roadmap.

Resirkulert polyester

Polyester er et av våre mest brukte fibre, og det er utfordrende å finne resirkulert polyester av god nok kvalitet som ikke reduserer funksjonaliteten og slitestyrken. Vi begynner dog å se en positiv trend i tilgangen på dette. I 2018 var 71 % av all vår polyester resirkulert, og målet vårt er å være på 100% i 2020.

Resirkulert nylon

Resirkulert nylon er et annet viktig fiber, og dette har vist seg å være vanskeligere å få tak i enn polyester. I 2016 brukte vi 8 % resirkulert nylon, men vi har klart å nå 64 % i løpet av 2018. Vi jobber kontinuerlig med å finne nye kilder til resirkulert nylon av høy kvalitet, og målet er å bruke 75 % resirkulert nylon i nylonproduksjonen vår i 2020.

Resirkulert ull

Vi jobber også med resirkulert ull, som også er et resirkulert fiber. Ved å bruke flere resirkulerte fibre, bidrar vi til å redusere miljøbelastningen klesplaggene forårsaker.