Velkommen til naturen

Hjälp mig

Teknologier og materialer

Gore-tex

Plagg med GORE-TEX®-materiale er holdbare, vanntette og vindtette og har optimale pusteegenskaper. Dette er varige produkter som maksimerer beskyttelsen og komforten for brukeren. De mange tekstil- og konstruksjonsmetodene omfatter isolerte, uisolerte, tolags og trelags konstruksjoner.

GORE-TEX® Active
Plagg med GORE-TEX® Active-materiale er svært pustende og passer perfekt til krevende heldagsaktiviteter.

GORE-TEX® Pro
Plagg med GORE-TEX® Pro-materiale er svært robuste og passer perfekt i ekstreme forhold og til langvarig bruk.

GORE-TEX® WINDSTOPPER™
Denne membranen er et svært tynt og beskyttende lag som er laminert til et lett tekstillag. Produkter med GORE® WINDSTOPPER®-materiale er helt vindtette og puster svært godt, slik at du kan holde deg komfortabel i kalde og vindfulle værforhold.

Denne kombinasjonen av beskyttelse og pusteegenskaper reduserer vindens kalde effekt og reduserer også faren for å bli overopphetet under aktiviteter.

GORE-TEX® Shake Dry
Det nye GORE-TEX® Shake Dry-materialet er holdbart, beskytter deg mot været og forhindrer at svette samler seg opp under svært krevende aktiviteter. Teknologien har et unikt design ved at den fjerner det ytre materialet, noe som forhindrer vannabsorpsjon slik at du kan holde deg komfortabel under svært krevende aktiviteter. 

Plaggene beholder disse egenskapene når de brukes, og de som har dem på, opplever ikke den samme kalde effekten som kan oppstå fra et vått materiale. Plagget tørker også
raskt. Den gode balansen mellom beskyttelse og komfort gjør at brukere av dette plagget kan beholde det på, både i regnvær og i fint vær.

Polartec®

Polartec, LLC utvikler, produserer og markedsfører Polartec®-materialer. Polartec®-produkter består av alt fra lette, svettetransporterende basisplagg, isolerende plagg til plagg for ekstreme værforhold, og disse brukes av de beste klesmerkene i verden.

Polartec® Thermal Pro®
Thermal Pro® har luftlommer som fanger luften inne og som holder på kroppsvarmen, noe som holder deg god og varm uten mye vekt. Disse materialene har gode pusteegenskaper og tørker raskt.

Polartec® Power Stretch®
En pustende, heldekkende fleece på den ene siden som kan tøyes i fire retninger, utformet for å holde deg tørr uten ekstra vekt når du svetter. Det ytre laget er glatt for å gi bedre bevegelsesfrihet

Polartec® Power Stretch® Pro™
Polartec® Power Stretch® Pro™ har blitt utviklet for å flytte grensene for basisstretchmaterialenes ytelse enda lenger. Polartec® har forbedret den totale fireveisstretchen for å øke støtten og stabiliteten under bevegelse ved å forsterke de elastiske fibrene på utsiden.

Denne unike konstruksjonen gjør plagget mer motstandsdyktig mot vær og vind og holdbart uten å gå på akkord med pusteegenskaper eller komfort. Polartec® Power Stretch Pro™ er laget med polyamid på utsiden, noe som gjør det svært holdbart.

Polartec® Alpha®
Polartec® Alpha® starter med et svært isolerende materiale, som er basert på Polartec® Thermal Pro® High Loft-teknologien. Denne teknologien er spesielt utformet for holde deg varm uten ekstra vekt, og har enestående pusteegenskaper, kompresjonsevne og tørketider takket være High Loft-fibre i en strikk med lav tetthet.

Et Polartec Alpha-plagg kan brukes både under aktivitet og pauser utendørs. De plaggene med syntetisk isolering som er tilgjengelig på markedet i dag, er ikke pustende nok til å tåle de aktive delene av de fleste toppturer. Disse må vanligvis tas med som ekstraplagg og brukes i pauser. Polartec Alpha gir brukere på farten svært god komfort.

Polartec® Power Grid™
Dette patenterte designet med rutestruktur er en ny måte å redusere materialvekt på samtidig som varmen og kompresjonsevnen økes. Åpne luftkanaler rundt hvert enkelt segment i strukturen slipper enkelt ut overflødig kroppsvarme som bygger seg opp under aktiviteter. Rutekonstruksjonen forbedrer både den svettetransporterende effektiviteten og pusteegenskapene med målrettede berøringspunkter som absorberer og sprer fuktighet, slik at den fordamper raskere.

PrimaLoft®

PrimaLoft® er en patentert mikrofibertype som isolerer godt og som bidrar til at kroppen kan opprettholde sin ideelle temperatur og redusere energitapet. Den er svært lett, vannavstøtende, myk og sammentrykkbar og ble opprinnelig utviklet av den amerikanske hæren for å erstatte naturlig dun. Når dun absorberer fuktighet, blir det vått og mister sine isolerende egenskaper. PrimaLoft® absorberer tre ganger mindre vann, er 14 % varmere når det er tørt, og 24 % varmere når det er vått enn konkurrerende isoleringstyper.

dri™

dri™1
dri™1 er laget med et ytterlag som er laminert til en trykt membran på baksiden. Det er et mykt, svært lett og beskyttende materiale med lavt volum som ikke trenger fôring, og det har et hydrofilsystem som transporterer fuktighet uten hydrofilhull. Det kan brukes til aktiviteter som sykling, turgåing, fjellvandring og andre utendørsaktiviteter der det er viktig å beskytte kroppen mot vær og vind. Inneholder fluorkarbonfri membran og DWR.

dri™3
dri™3 er en svært tynn, ikke-porøs, hydrofil membran i tre lag med svært gode vanntette egenskaper og pusteegenskaper. De fleste fluorokarbonfrie membraner og DWR. Dette materialet er ofte mer tøyelig enn andre kjente vanntette membraner.  

flex™

flex™1
flex™1 er et tøyelig materiale som er vind- og vannavstøtende med bedre svettetransporterende egenskaper sammenlignet med vanntette produkter. Disse spesialdesignede materialene har alle egenskapene man forventer fra et mykt skall. De er tøyelige, vann- og vindavstøtende og har svært gode svettetransporterende egenskaper.

driflex3
En svært komfortabel kombinasjon av beskyttelse mot vær og vind og tøyelig komfort. driflex3 er en tøyelig, ikke-porøs, hydrofil spesialmembran i tre lag med et vevd stretchmateriale på yttersiden, en trykt PU-membran med hurtigtørkende egenskaper og en bakside i mikropolyester.

down™

Dunproduktene våre har den aller beste tilgjengelige dunkvaliteten som finnes, som er et biprodukt fra næringsmiddelindustrien (i motsetning til fugler som har blitt avlivet kun for isoleringen). Dunet vårt kommer fra fjellene i Pyreneene i Frankrike, og behandlingen av fuglene er i samsvar med europeiske standarder, mens den svært spesialiserte vaskingen av dunet er i samsvar med Oeko-Tex 100-standardene.

down™750
down™750 har en fyllkraft fra 750 til 800 in³/oz med en prosentandel av dunopphopning fra 93 til 96 %.

down™900
down™900 har en fyllkraft fra 900 til 950 in³/oz med en prosentandel av dunopphopning fra 93 til 96 %.

YKK Aquaseal®

Aquaseal®-glidelåser er et nytt tillegg til YKKs vanntette og vannavstøtende produktportefølje. De passer perfekt til alle typer utstyr der det er viktig å ha vanntette og vindtette plagg. De er mer behagelige og fleksible og beskytter deg godt takket være den foliebelagte teipen og den nyskapende glidelåsmekanismen som lukker glidelåsen helt. Dette er den alle første vanntette glidelåsen på Norrønas produkter.

pureOrganic Cotton and BioNylon® 

PureOrganic™ Cotton
pureOrganic™ bomull utvinnes uten å bruke skadelige sprøytemidler, kraftige kjemiske blekemidler eller fargestoffer, og er allergivennlig. I dag bruker Norrøna 100 %organisk bomull i alle sine bomullsprodukter. PureRecycled™ er en form for resirkulert polyester i PureOrganic™ bomull som gjør den ekstra robust, holdbar og hurtigtørkende.

BioNylon®

BioNylon® er et svært bærekraftig biomassemateriale laget av ricinusplanten, en avling som bare krever en liten del av dyrkbar jord. Produksjonen av garnet innebærer en markant reduksjon av karbondioksid i tillegg til en betydelig reduksjon av CO2 under fargingsprosessen.

Materialet har de kjente fordelene ved PA, som slitesterke egenskaper, god fleksibilitet og komfort, men med en kortere tørketid.

Pertex Quantum®

Pertex Quantum er laget av et utrolig fint og presist vevd garn, slik at materialet føles svært lett, men likevel robust og holdbart. Mykheten gjør at dunet og den syntetiske isoleringen luftes ordentlig, mens den duntette konstruksjonen forhindrer dunet i å lekke gjennom det ytre laget. Materialet er vindtett.